A demarat cursul de Management de proiect destinat tinerilor din Drobeta-Turnu Severin!

Ma 18 septembrie 2018

Astăzi, 18 septembrie, am început Cursul de Management de proiect destinat tinerilor liceeni din instituțiile școlare de la nivelul municipiului Drobeta-Turnu Severin!
 
Programul de formare, ce se va derula pe parcursul a cinci zile, este susținut de doi traineri, cu o vastă experiență în domeniu, care vor utiliza în metoda de predare standardele PMI (Project Management Institute).
 
În prima zi de instruire, cei 25 de tineri se vor familiariza cu noțiunea de Management de proiect.
Practic, astăzi ne cunoaștem, aflăm care sunt așteptările participanților în ceea ce privește temele de discuții și facem o introducere în conceptul de Management de proiect, prin realizarea unor prezentări interactive despre Conținut și ce presupune un Plan/o Metodă de planificare a activităților unui proiect.
 
Mulțumim directorilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic „Șerban Cioculescu”, Colegiul Tehnic „Decebal” și de la Colegiul Tehnic „Domnul Tudor”, pentru sprijinul oferit și interesul manifestat pentru participarea elevilor la acest program de formare, la finalul căruia vor dobândi competențe profesionale importante în domeniul Managementului de proiect. Prin atitudinea proactivă dovedită au o contribuţie esenţială la consolidarea educației și formării profesionale a tinerilor, prin facilitarea tranziției lor de la educație la piața muncii.

Reamintim că acesta este cel de-al treilea curs de instruire în domeniul Managementului de proiect organizat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider, prin proiectul „Young Project Management in CBC area”.

Pentru a promova diversitatea în rândul elevilor beneficiari și pentru a acoperi un număr cât mai mare din instituțiile de învățământ de la nivelul municipiului Drobeta-Turnu Severin, a fost realizată o selecție a tinerilor înscriși, ținând cont de mediile obținute în ultimul an școlar, precum și de activitățile extracurriculare derulate.

Detalii despre programul de formare destinat tinerilor liceeni din județele și districtele aferente zonei transfrontaliere româno-bulgare puteți afla pe website-ul proiectului „Young Project Manager in CBC area” - www.esummerjobs.eu, precum și pe pagina de Facebook – Esummerjobs (https://www.facebook.com/esummerjobs/).