Sesiunea de practică destinată tinerilor „Project Manageri” din regiunea transfrontalieră româno-bulgară

Lu 22 aprilie 2019

Jocuri, zâmbete frumoase și multă distracție! Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine startul Taberei de practică destinate cursanților „Young Project Manager”.

În prima zi ne-am cunoscut, ne-am împrietenit și am pornit la drum în explorarea conceptelor de „Project Management”.

În cadrul sesiunii comune de Management de proiect, ce se derulează în perioada 22 – 26 aprilie, la Constanța, 30 de elevi din România și Bulgaria își îmbunătățesc abilitățile profesionale, prin familiarizarea cu o afacere, prin dezvoltarea propriilor idei, și dobândesc competențe interculturale.

În această tabără se urmărește în mod activ și distractiv de către traineri ca participanții să dobândească următoarele competențe: Familiarizarea cu o afacere prin dezvoltarea propriilor idei; Competențe de lucru în echipă, prin participarea la exerciții practice în echipe; Oratorie și retorică, prin cunoașterea și exersarea regulilor de vorbire în public; Antreprenoriat și intraprenoriat social, învățând din experiențele vorbitorilor din sectoarele public și privat, special invitați pentru a oferi un exemplu cât mai realist.

Sesiunea de management de proiect comună este organizată cu aplicarea metodelor și tehnicilor de învățare non-formală și experiențială, bazată pe multe jocuri. Metodele prevăzute de traineri includ: expunerea, discuții ghidate, discuții în grupuri mici, studii de caz, chestionare, videoclipuri, dezbateri, simulări și exerciții. Activitățile se bazează pe lucru în echipă, fiind organizate grupuri mixte (româno-bulgare), comunicarea pe parcursul întregii sesiuni realizându-se în limba engleză.

Tabăra de practică este organizată de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider al proiectului „Young Project Manager in CBC area” („Tânăr Manager de proiect în aria transfrontalieră”) - cod ROBG 146. Proiectul este derulat împreună cu Asociațiile Eurointegra și Danube Alternative din Bulgaria, în calitate de parteneri, pe o perioadă de 2 ani și este finanțat cu fonduri europene nerambursabile în cadrul programului INTERREG V-A România - Bulgaria, Axa prioritară 4 „O regiune calificată și incluzivă”.