Campionul Uniunii Europene la șah este român!

Ma 25 septembrie 2018

La 10 ani, David Radu știe că „pentru a ajunge un mare maestru trebuie să înveți să manevrezi, să faci strategie apoi să ataci! Întotdeauna trebuie să studiezi!” – Este o lecție de viață pentru noi toți că doar cu determinare, pasiune și multă muncă poți avea succes în tot ceea ce-ți dorești să realizezi.

David Radu face șah din pasiune. A învățat să mute piesele la 6 ani. De atunci a câștigat mai multe concursuri, cel mai important fiind cel în care a concurat cu șahiști de vârsta lui din toate țările UE. 

A descoperit șahul la grădiniță, prin 2014, când a mers cu niște colegi la un club din cartier, să vadă despre ce e vorba. Nu știa nimic despre șah. „Mi-a plăcut foarte mult acolo, deși n-am înțeles mare lucru la început“, își amintește Ducu, citat de Newsweek România.

A participat deja și la Campionatul Mondial, la cel European și la cel al Uniunii Europene, pe lângă competițiile interne, unde a concurat și la vârsta de 14 sau chiar la seniori.

Pentru el, cel mai important pentru un jucător de șah este ca atunci când joacă multe ore să nu-și piardă cumpătul. Știe că pentru a ajunge un mare maestru trebuie să înveți să manevrezi, să faci strategie, apoi să ataci. Întotdeauna trebuie să studiezi. El face acum două deschideri despre care spune că sunt foarte bine studiate și câștigă cu ele de obicei. Visul lui este să ajungă maestru internațional.

Despre micul campion european aflați în reportajul realizat de Newsweek România - https://newsweek.ro/sport/campionul-uniunii-europene-la-sah