Citate motivaționale de la Lucille Ball - Ieșiți în evidență și atingeți stelele

Lu 12 iulie 2021

Deoarece este luni și suntem cu toții moleșiți după weekendul torid, ne-am gândit că s-ar putea să aveți nevoie de puțină motivație pentru a reporni săptămâna cu energie și determinare!

Pentru aceasta ne-am gândit la unele dintre cele mai inspirate citate motivaționale pentru reconectarea la viața profesională.

 „Regina Comediei” Lucille „Lucy” Ball rămâne un reper etern al umorului pentru fiecare generație. Talentul ei de comedian atemporal stabilește în continuare standardul pentru cei care doresc să-i urmeze pașii în divertisment.

Iată câteva citate inspirate ale „Reginei Comediei”, care te vor motiva să ieși din mulțime și să nu renunți niciodată la visele tale:

 

1. „Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat greu a fost că nu merită să mă descurajez. A fi ocupat și a face din optimism un mod de viață îți poate restabili credința în tine. ”

În viața noastră personală și profesională suntem bombardați zilnic de critici exterioare, dar și interioare. Pentru a realiza succesul pentru care ne străduim și pentru a atinge obiectivele pe care sperăm să le atingem, este important să practicăm o perspectivă puternic pozitivă.

Deși Ball era cunoscută pentru că era o fată în mod inerent timidă, când avea 15 ani, ea și-a convins mama să-i permită să frecventeze școala de teatru din New York. Administratorul școlii, incapabil să vadă talentul ascuns în spatele timidității, i-a scris mamei sale spunându-i să nu „irosească banii și timpul școlii cu această domnișoară timidă și incomodă”.

Refuzând să fie descurajată de critici, Ball a învățat să-și învingă timiditatea și a devenit o actriță talentată și personaj etalon în comedie. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi lăsat pradă criticii negative și ar fi decis să renunțe la pasiunea ei.

 

2. „Noroc? Nu știu nimic despre noroc. Nu m-am bazat niciodată pe el și mă tem de oamenii care o fac. Norocul pentru mine este altceva: muncă grea și conștientizarea a ceea ce este oportunitate și a ceea ce nu este”.

Astăzi suntem obișnuiți să primim satisfacție instantanee în toate domeniile vieții. Cu toate acestea, este important să ne amintim că adevăratul succes personal și profesional se obține prin tenacitate și muncă grea. Foarte rar „norocul” joacă un rol substanțial în construirea unui viitor solid și promițător.

Puțini oameni își pot da seama că, dincolo de râsele și glumele pentru care Ball este atât de bine cunoscută, ea a fost o femeie de afaceri care a trasat o cale profesională și a profitat cu îndemânare de oportunitățile ce i s-au ivit.

În culise a fost co-creator, proprietar și partener al Desilu Productions împreună cu soțul ei, Desi Arnaz. I Love Lucy a fost primul sitcom real dezvoltat de o echipă de soț - soție, iar sub studiourile Desilu, spectacolul a fost pionierul filmării cu mai multe camere realizat în fața unui public live - ceva ce nimeni altcineva nu făcea în acel moment.

A fi femeie deținătoare a unei companii de producție de film în anii `60 a fost fără precedent. Dar Ball nu s-a oprit aici. Ea cumpără în cele din urmă Desi și devine prima femeie CEO a unei importante companii de producție de televiziune și filme. Munca și perseverența ei au creat o moștenire pentru generații întregi.

 

3. „Aș prefera să regret lucrurile pe care le-am făcut decât lucrurile pe care nu le-am făcut.”

Regretele sunt un fapt al vieții atât personal, cât și profesional. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi ar admite probabil că am învățat câteva lucruri valoroase despre noi înșine din greșelile și accidentele din trecut. Majoritatea ar fi de acord că regretele noastre cele mai mari sunt legate de oportunitățile și experiențele de care nu am profitat când am avut ocazia.

Cariera lui Ball în lumea divertismentului a fost plină de diverse urcușuri și coborâșuri, care au inclus multe filme B și spectacole lipsite de lumină. Cu toate acestea, ea a continuat să avanseze învățând din fiecare experiență. Avea 40 de ani când în cele din urmă și-a luat inima-n dinți și a început călătoria cu I Love Lucy. În îndeplinirea viselor pe Ball nu a împiedicat-o nimic, nici măcar faptul că Hollywood-ul a considerat-o „bătrână”. În loc să lase drumul lung al dezamăgirilor și al ușilor închise să o descurajeze, Ball a refuzat să renunțe și a găsit o cale în a-și crea propriul destin și în a obține succesul pentru care muncise atât de mult.

 

4. „Cu cât faci mai multe lucruri, cu atât poți face mai mult.”

Nu ar trebui să încetăm niciodată să ne străduim să învățăm noi abilități și să creștem în cunoștințe. Luarea măsurilor pentru a evolua constant în înțelegerea vieții noastre profesionale și personale - precum și a lumii din jurul nostru - ajută la construirea unei baze ferme pentru prezentul și viitorul nostru.

Ball a fost un adevărat pionier pentru femeile din vremea ei. Nu i-a fost frică să abordeze lucruri noi sau să afle mai multe despre partea de producție și de afaceri a carierei sale, deși se confrunta cu lumea bărbaților la acel moment. Știa că orice cunoștință pe care a dobândit-o despre afacerea de divertisment ar contribui la asigurarea succesului ei viitor.

De exemplu, în culise, Ball a fost o parte integrantă a operațiunilor de afaceri ale Desilu Productions. Ea a fost una dintre vocile finale în toate deciziile luate cu privire la spectacol și compania de producție. Și nu s-a oprit aici. În fața camerei, ea a înfățișat o femeie hotărâtă, care încerca cu sârguință să lucreze în afara casei în diferite cariere, în timp ce aborda în continuare responsabilitățile de a fi gospodină și mamă. Mai simplu spus, pur și simplu nu s-a speriat să încerce ceva nou.

Este important să nu lăsăm frica de eșec sau de necunoscut să ne descurajeze să riscăm și să ieșim din zona noastră de confort. Posibilitățile de dezvoltare, succes și realizare sunt NELIMITATE.

 

5. „Iubește-te mai întâi pe tine și orice altceva se încadrează. Trebuie să te iubești cu adevărat pentru a face orice în această lume ”.

Este destul de profund cât de mult putem învăța din forța și spumul exudat de la Lucille Ball, „Regina Comediei”. După cum am văzut prin aceste citate, Ball a refuzat să permită altora să dicteze cine va deveni sau ce va realiza. În schimb, avea o înțelegere fermă asupra propriei sale valori și era hotărâtă să avanseze pentru a-și îndeplini visele.

Ea a demonstrat că încrederea în sine și forța interioară sunt vitale pentru succesul profesional și personal - o lecție de viață demnă de luat în seamă și contemplat asupra ei pentru a trage propriile noastre învățăminte.