Continuăm incursiunea în Managementul de proiect, prin studiul despre planificarea riscurilor și cum ne afectează ele în implementarea proiectelor

Vi 09 noiembrie 2018

Astăzi am început cu o recapitulare a importanței planificării proiectelor, prin joc, cu ajutorul Tangram-ului (joc de puzzle, de origine chineză, cunoscut sub denumiri ca „pătratul magic” sau „placheta celor șapte șiretlicuri”). Căci nu putem realiza un proiect viabil fără o planificare în prealabil, astfel încât să nu riscăm să pierdem resurse, fonduri și să irosim timp. În realizarea unui proiect este important să ne gândim mai întâi ce avem de făcut și abia apoi să ne apucăm să lucrăm efectiv.

Studiul nostru de astăzi vizează planificarea riscurilor, care reprezintă un eveniment caracterizat de incertitudine, ce poate avea un efect negativ sau chiar pozitiv (oportunități). În acest proces aflăm cum ne afectează riscurile implementarea proiectului, analizând aspectele ce țin de probabilitatea de apariție și impactul acestora. Despre cum le identificăm și cum le controlăm aflăm în cadrul cursului de astăzi, prin stabilirea unor reguli (proceduri) pentru managementul riscurilor, identificarea și monitorizarea acestora.

În plus, vom afla, prin exemple reale, ce implică procesul de monitorizare a unui proiect și care sunt activitățile pe care trebuie să le realizăm pentru încheierea optimă a acestuia.

În aceeași formulă, alături de liceenii din Slatina, continuăm cu același entuziasm și aceeași curiozitate, studiul în domeniul Managementului de proiect.

Detalii despre cursul destinat celor 25 de tineri liceeni din Slatina, ce se derulează în perioada 6 – 10 noiembrie la hotel City, aflați pe pagina de Facebook a proiectului esummerjobs (https://www.facebook.com/esummerjobs/).