Instrument de orientare și dezvoltare în carieră, gratuit pentru elevi și studenți

Mi 02 decembrie 2020

 

  • Asociația Ascendis și Harrison Assessments oferă gratuit elevilor și studenților un instrument internațional de orientare și dezvoltare în carieră
  • Platforma de ghidare profesională Harrison Assessments este accesibilă gratuit până la finalul lunii decembrie 2020
  • Instrumentele Harrison Assessments măsoară și descriu punctele forte, opțiunile de carieră și nivelul de satisfacție pentru joburi specifice, precum și factorii ce determină dezvoltarea carierei

Asociația Ascendis facilitează accesul gratuit, pentru liceenii în ani terminali și studenți, la platforma de orientare în carieră dezvoltată de partenerul internațional Harrison Assessments. Acest set de instrumente profesionale de evaluare și orientare profesională este accesibil online, fără niciun cost, până la finalul acestui an, susținând tinerii cu vârste de peste 16 ani în procesul de alegere a celor mai potrivite direcții profesionale. În mod normal, prețul acestui pachet este de 150 de euro.

Piața muncii va traversa, pe termen scurt și mediu, o perioadă de transformări adânci și dificil de anticipat. Cei care sunt acum pe băncile liceului și ale facultăților se confruntă deja cu provocări nemaiîntâlnite, ce fac alegerea carierei și mai dificilă.

Astfel, orientarea în carieră este astăzi un pas esențial pentru studenții aflați în pragul intrării pe piața muncii, ca și pentru elevii cu vârste de peste 16 ani, care acum își analizează opțiunile de viitor. De asemenea, o astfel de evaluare le este utilă tuturor celor interesați să își cunoască potențialul, să avanseze sau să se reorienteze în carieră.

La nivel internațional, instrumentele de dezvoltare profesională Harrison Assessments sunt folosite de circa 3 milioane de utilizatori, din mari corporații precum MasterCard sau Honeywell.

În România, consultanții Ascendis le folosesc de peste 10 ani în companii din domenii precum IT, banking, farma, producție. Rapoartele Harrison Assessments sunt utilizate pentru identificarea și dezvoltarea angajaților cu potențial, pentru promovarea acestora în poziții de conducere etc.

Platforma oferă, de asemenea gratuit, o serie de clipuri video explicative despre cum se folosesc și interpretează corect informațiile din rapoarte, pentru a-i ajuta pe utilizatori să ia cele mai bune decizii pentru viitorul lor profesional.

Descoperă platforma de orientare în carieră.