Primul program de master în cybersecurity, lansat la Universitatea Transilvania din Brașov

Vi 05 octombrie 2018

Cu o investiție de peste 90 de mii de euro pentru dotarea cu echipamente și soluții a laboratorului de securitate cibernetică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea Transilvania din Braşov, s-a lansat recent primul program de master în cybersecurity.

Programul a fost lansat prin colaborarea grupului francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, cel care a fost responsabil de dotarea laboratorului, cu Universitatea Transilvania din Braşov.

Programul de masterat în securitate cibernetică, cu o durată de doi ani, se adresează tinerilor pasionaţi de IT şi tehnologie. Prin participarea la acest masterat, studenții vor dobândi abilităţi şi competenţe necesare pentru a-și construi o carieră profesională sau de cercetare în domeniul securităţii cibernetice. Pregătirea specialiştilor va avea două componente: teoretică - prezentarea conceptelor de securitate cibernetică, infrastructuri critice, securitate informaţională - şi practică - determinarea ameninţărilor, riscurilor şi vulnerabilităţilor de securitate cibernetică şi gestionarea rapidă şi eficientă a sistemelor în cazul unor incidente de securitate.

Sursa: zf.ro