DESCRIEREA PROIECTULUI “Young Project Manager in CBC area”, ROBG 146
Asociația de Inițiativă și Sprijin pentru Sud-Estul României, Călărași a semnat contractul de finanțare nr. 96604/07.08.2017 pentru implementarea proiectului „Young Project Manager in the CBC area”, cod ROBG 146.
Proiectul se va implementa în parteneriat după cum urmează:
1.Beneficiarul Principal:
Asociația de Inițiativă și Sprijin pentru Sud-Estul României, Călărași – AISSER Călărași.
Persoana de contact - Andrei Ștefan STOIAN
Bulevardul Republicii, nr. 50B, Călărași, România
Telefon: 0 371 015 145
office@aisser.ro / www.aisser.ro / Facebook – AISSER Călărași
Scopul Asociației este de a conduce proiecte care contribuie la dezvoltarea economică, socială, educațională, culturală, ecologică și turistică în comunitatea locală și regională, în special în Dunărea de Jos și să susțină toate formele de cooperare economică și socială, multiculturală, sportivă între cele două țări vecine, România și Bulgaria
2. Beneficiarul 2
Asociația Eurointegra / Сдружение Евроинтегра
Persoana de contact Desislava Nikolova Damyanova-Doncheva
Str.“Bialo more”, nr. 4, et. 4, ap. 4.2., Blagoevgrad, Bulgaria
Telefon: +359 2 8324136
eurointegra.pm@gmail.com / eurointegrasofia@gmail.com
Asociația Eurointegra este o organizație nonprofit care are ca scop implementarea unor soluții corespunzătoare nevoilor comunității pentru dezvoltarea afacerilor, progresul educațional și administrația. Asociația a dezvoltat și implementat peste 16 proiecte finanțate de UE pentru peste 10 mil. Euro. Experiența este subliniată în efectuarea de studii, furnizarea de training-uri vocaționale și promovarea utilizării tehnologiilor informaționale în afaceri și educație, dezvoltarea de instrumente integrate de colaborare.
3.Beneficiarul 3
Danube Alternative Association DAA / Сдружение „Алтернатива за Дунав“ САД
Persoana de contact - Maria Kondrova
37 “Bulgaria” sq., et. 2, Belene, Pleven, Bulgaria
Telefon + 359 8 88145972
danubealternative@gmail.com
Obiectivul principal în al asociației este de a reuni experiența partenerilor în diferite domenii pentru a fi utilizată eficient în sprijinirea organizațiilor și factorii interesați din regiunea Dunării. Principalele priorități ale organizației sunt: sprijinirea dezvoltării socio-economice a regiunii, activitățile de mediu, turismul, cooperarea transfrontalieră, colaborarea cu tinerii, cooperarea cu mediul de afaceri, societatea civilă, mass-media.
Proiectul: “Young Project Manager in CBC area” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria - Prioritatea de investiții Axa 4 - Integrarea pieţelor forţei de muncă transfrontaliere, inclusiv mobilitatea transfrontalieră, inițiativele comune locale în domeniul ocupării forței de muncă, servicii de informare și de consiliere și formarea comună.
Durata proiectului: August 2017 - August 2019
Locul desfășurării proiectului: Regiunea Transfrontalieră România - Bulgaria
Valoarea contribuitiei Uniunii Europene 558,165.25 Euro
Obiectiv general
Sprijinirea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor în zona transfrontalieră prin:
- Consolidarea cunoștințelor în domeniul Managementului de Proiect;
- Promovarea mobilității și educației profesionale a tinerilor.
Obiective specifice
1.Organizarea a 15 sesiuni de instruire
Se vor organiza 15 sesiuni de instruire în domeniul managementului de proiect pentru tineri liceeni. Fiecare sesiune de instruire va aduna 25 de participanți, iar în decurs de 5 zile se vor familiariza cu conceptul de Management de Proiect.
În timpul sesiunilor de instruire, elevii vor dobândi competențe profesionale. În acest fel, proiectul vizează dezvoltarea unei noi strategii care să abordeze problema tranziției tinerilor de la educație la piața muncii în zona România-Bulgaria.
Participanții vor aborda următoarele teme: concepte, oportunități de finanțare, conținut, planificare, contractare, achiziții publice, resurse umane, activități de proiect și buget, gestionarea timpului și a riscurilor.
2.Organizarea a 2 sesiuni de practică
Grupul țintă este format din participanții din sesiunile de instruire organizate în fiecare județ/district. Grupurile vor fi mixte cu 30 participanți / sesiune de lucru. Pentru evenimentul din România, grupul țintă va fi format din 15 români și 15 bulgari, iar pentru Bulgaria, grupul țintă va fi format din 15 de bulgari și 15 de români.
3.Dezvoltarea platformei www.eSummerJobs.eu
Va fi realizat un Portal Web creat special pentru tineri cu oportunități de a se alătura unor companii private și de stat pentru stagii de vară/practică.
Va fi realizată o baza de date alcătuită din cca. 400 de organizații private sau de stat, din partea eligibilă a programului (200 de organizații vor fi selectate din Bulgaria și 200 din România), deschise pentru a primi tineri să realizeze stagii de vară/practică. Organizațiile identificate for fi introduse în platforma web.
Platforma va oferi posibilitatea de a crea un cont pentru orice altă instituție dornică să primească tineri în stagii de vară/practică.
Platforma va avea și următoarele facilități: Posibilitatea de a crea un cont pentru elevii dornici să realizeze stagii de vară/practică la instituțiile din baza de date; O secțiune dedicată descrierii proiectului și a partenerilor implicați; Posibilitatea de înscriere a participanților la sesiunile de instruire organizate în cadrul proiectului.
Principalele activități prevăzute în cadrul proiectului: